به گزارش خبرنگاران گروه صنعت و تجارت گزارش خبر، به منظور بررسی مسائل و مشکلات بخش صنایع معدنی و اتخاذ تصمیمات لازم در این خصوص به ریاست علی قلی زاده مدیر کل دفتر صنایع معدنی و جانشین معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت و هیئت همراه در جلسه با حمید رضا ایزدی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان فارس ، معاونین صمت و شورای هم خانواده صمت ازجمله محمد صادق حمیدیان رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی فارس، محمد حسین شرافت رییس سازمان نظام مهندسی معدن، سهراب شرفی رییس خانه صنعت، معدن و تجارت و سایر تشکلها و بخش خصوصی در راستای هم افزایی و بررسی میزان توانمندیها، ظرفیتها ، قابلیتها و پتانسیل موجود و همچنین احصاء و طرح مسائل و مشکلات در حوزه معادن و صنایع معدنی ازجمله چالش های تولید، تامین ارز، موضوعات صادرات، تامین مواد و ماشین آلات و تجهیزات و ... تصمیم گیری و راههای برون رفت از مشکلات و راهکارهای عملیاتی و اجرایی اتخاذ شد.
همچنین روسای تشکلهای بخش خصوص در جهت تقویت زیرساختهای معادن و صنایع معدنی نقطه نظرات خود را بیان نمودند.
در ادامه از تعدادی از واحدهای بزرگ صنعتی و صنایع معدنی بازدید و ضمن بررسی توانمندیها مسایل و مشکلات این واحدها را بررسی و اتخاذ تصمیم نمود.
علی قلی زاده مدیر کل دفتر صنایع معدنی و جانشین معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت در این جلسه گفت: با توجه به توانمندیها و ظرفیت های بخش معدن استان توسعه صنایع معدنی از جمله اهداف اصلی وزارت صمت می باشد.
مدیرکل صنعت، معدت و تجارت استان فارس با اشاره به اینکه فارس به دلیل وجود ذخایره معدنی قابل توجه و تنوع مواد معدنی بخش معدن و فرآوری مواد معدنی همواره در مسیر توسعه اقتصادی استان و کشور قرار گرفته است، گفت: فعالیتهای معدنی در فارس طی سال های اخیر رونق قابل توجهی داشته به نحوی که هم اینک در نقاط مختلف استان فعالیتهای معدنی شامل اکتشاف و استخراج از سوی بخشهای دولتی و خصوصی در حال انجام است.
حمیدرضا ایزدی با بیان اینکه برنامه ریزی و هدف گذاری در بخش معدن مبتنی بر توسعه و ایجاد صنایع معدنی و جلوگیری از خام فروشی و انجام فرآوری با تکنولوژی روز دنیاست، بیان کرد: زیربنای توسعه معدن و صنایع معدنی اکتشاف است و در این زمینه اقدامات خوبی انجام شده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت فارس با بیان اینکه ۳۷ نوع ماده معدنی در استان شناسایی شده است، گفت: از این میزان ۲۵ نوع ماده معدنی در حال برداشت است و شناسایی اولیه بیش از ۱۵ نوع ماده معدنی دیگردرحال انجام است. که با تکمیل فعالیت های اکتشافی به مرحله استخراج خواهند رسید.
وی با اشاره به اینکه استان فارس از نظر میزان استخراج واقعی درسال ۱۴۰۲ بعداز کرمان و یزد رتبه ۳ کشوری را دراختیار دارد، اضافه کرد: در حال حاضر بیش از ۷۰۰ پروانه بهره برداری با ذخیره افزون بر ۴/۳ میلیارد تن و با استخراج ۵۳ میلیون تن در سال، بیش از ۱۰ هزار شغل ایجاد کرده است.
ایزدی افزود: عمده مواد معدنی استان نیز شامل سنگ های تزئینی، انواع خاک های نسوز و صنعتی، مواد معدنی فلزی شامل سرب و روی و سنگ آهن، منگنز ، مصالح ساختمانی شامل سنگ آهک، سنگ گچ، شن و ماسه و مارن است.
وی به حقوق دولتی وصولی از معادن استان فارس اشاره نمود و افزود: حقوق دولتی وصولی ۸ ماهه سال جاری (۱۴۰۳) به میزان ۴۹۶۰ میلیارد ریال است.