به گزارش خبرنگاران گروه علم و فناوری گزارش خبر، نماینده ولی فقیه در استان فارس در این جشنواره با تأکید بر اهمیت معنویت در کنار علم، بیان کرد: علم بدون معنویت راه به جایی نخواهد برد و انقلاب اسلامی ایران صدای معنویت بود.
آیتالله لطفالله دژکام با بیان اینکه باید تلاش کنیم تا در وادی علم قدم برداریم و این رشته را رها نکنیم، گفت: نباید رشته علم را رها کرد چون ممکن است در مسیری قرار بگیریم که امام راحل، شهدا و رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله) ترسیم نکردند.
وی با اشاره به اینکه در ایران پس از انقلاب اسلامی به مطالعات بنیادی در باب علم احتیاج داریم، گفت: اگر مطالعات بنیادی انجام نشود، این خطر وجود دارد که از راهی که غربیها رفتهاند، برویم و به بنبست برسیم.
امام جمعه شیراز با بیان اینکه ۱۵۰ سال پیش در غرب مطرح شد که جهان به سوی علم بدون خدا میرود، گفت: جهان حاکم، جهان بیخدایی است، علم بدون معنویت راه به جایی نمیبرد چون اگر غیر این بود تمدن اروپایی تمام جهان را به خیر و خوبی رسانده بود.
آیتالله دژکام اظهار کرد: باید فلسفه علم، ارتباط دانش با الهیات و بحث علم و معنویت را به صورتی شروع کنیم که وقتی فرزندان ما دانشمندان فرهیختهای شدند، بدانند که مسیر را درست طی میکنند و در این مسائل مقلد دیگران نشوند.
فرمانده سپاه فجر فارس در این جشنواره با اشاره به اینکه این نوع جلسات و جشنوارهها باعث رونق علم میشود، اظهار امیدواری کرد که نتیجه این جلسه باعث رونق علم در سطح اعلای خود در فارس باشد.
سردار یدالله بوعلی افزود: فارس دارای ظرفیت بالای علمی است و انشاءالله همانطور که در طول تاریخ در دنیا نقشآفرین و اثرگذار بوده هم اینک نیز به نقش خود عمل کند و همانگونه که در سطح ملی موفق بوده در سطح بینالمللی نیز نقشآفرین باشد.
محمد مهدی نژاد نوری معاون علوم تحقیقات و فناوری ستاد کل نیروهای مسلح در این مراسم ضمن گرامیداشت یاد و خاطره همه شهدا، بخصوص شهید معصومی، شهید حادثه تروریستی در حرم مطهر شاهچراغ که خانواده وی در مراسم حضور داشتند، اظهار داشت: در سوریه قبل از فروپاشی نظامی، فروپاشی ذهنی و روحی انجام شد و آرمانگرایی را از جوانان و مردم گرفتند.
وی با اشاره به حمله رژیم صهیونسیتی به لبنان و عدم دستیابی به اهداف خود، همه مردم را تا بن دندان مدیون شهدا دانست و تاکید کرد: علم ارزش ذاتی دارد و به همین دلیل است که در احادیث داریم «خدایا علممرا زیاد کن».
مهدی نژاد نوری با بیان اینکه خداوند ایمان و علم را در مرتبهای بالاتر قرار داده، با بیان احادیث و روایاتی در اینمورد، ادامه داد: در کسب علم، اسلام زن و مرد نمیشناسد و برای همه توصیه میکند.
معاون علوم تحقیقات و فناوری ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به سنگینترین حمله هوایی رژیم صهیونسیتی به یمن، افزود: این رژیم منحوس، چون در این حوزه علم دارد، به کشتار مسلمین دست میزنن، پس اگر بخواهیم قدرت نظامی، اقتصاد، سلامت و رفاه را درست کنیم، ناچار به پیشرفت در علوم مختلف هستیم.
وی با بیان اینکه امروز دادههای رایانهای از نفت ارزش بیشتر دارد، گفت: این موارد با علم به دست میآید و با علم هم حفظ میشود و مقام معظم رهبری هم به همین دلیل در بحث علم، واژه جهاد را به کار میبرند.
مهدی نژاد نوری با اشاره به حضور بسیج در عرصههای مختلف در مشکلات طبیعی و غیرطبیعی، تصریح کرد: پای کار بودن سپاه و بسیج به معنی این نیست که میخواهد خودش حضور داشته باشد، بلکه سپاه و بسیج در این عرصهها نقش حامی و راهنما دارد.
وی با اشاره به کار بست علم و فناوری، تصریح کرد: پژوهش یا برای حل مسئله یا برای کسب مرجعیت علمی انجام میشود.
مهدی نژاد نوری هوش مصنوعی، خودمختاری رباتیک و سایبر را از اولویتهای علم روز دانست و گفت: علوم انسانی که از جنس علومنرم است، کاربرد زیادی در علوم امروز دارد.
معاون علوم تحقیقات و فناوری ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه یکی از علوم انسانی که باید بسیار مورد توجه باشد، تاریخ است، تاکید کرد: تاریخ را باید به خوبی برای جوانان توضیح داد تا نوجوانان و جوانان ما به راحتی در دام شبهههای تاریخی نیفتند و از تاریخ پربار کشور خود اطلاع داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه برای قدرت اول در دنیا و منطقه شدن، باید قدرت علمی داشته باشیم، گفت: باید 70 درصد فعالیتهای علمی ما عملی شود تا بتوانیم به این مرحله برسیم.
وی گفت: از طرحهای جهادی مه قابلیت عملی شدن داشته باشد، پشتیبانی خواهیم کرد.
رضوی مسئول سازمان بسیج علمی و فناوری کشور با بیان اینکه به تعبیر رهبری بسیج یعنی جهاد، و بسیج اقشار مختلف دارد، اظهار داشت: بزرگترین شبکه مردمی عالم را بسیج دارد و از اول انقلاب تا کنون هروقتی هرکاری را به مردم محول کردیم، آن کار پیش رفته و در این جهاد علمی، هرکدام از ما میتواند ورود کند و نهضت و خیزش علمی را دنیای جدید با خیزش جدید منطقه نیاز دارد.
وی گفت: یکی از موارد جهاد علمی، همین جشنواره است.
توسعه پایدار تنها از مسیر استفاده بهینه از منابع علمی و فناوری میگذرد
سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری فارس نیز در این مراسم بیان کرد: در هفته پژوهش و جشنوارههای که در فارس و سراسر کشور برگزار شد، پرچم این استان به لحاظ قابلیت و پتانسیل در قله به اهتزاز درآمد، در ارزشیابی و ارزیابیهای انجام شده استان فارس، شیراز و دانشگاه شیراز موفق به کسب رتبه اول شد.
امین کهوا اظهار کرد: امروز در دنیای پیچیده و به سرعت در حال تغییر، علم و پژوهش به یکی از ارکانهای اصلی پیشرفت و توسعه کشورها تبدیل شده است، هیچ کشوری نمیتواند در عرصه جهانی موفق شود مگر آنکه بر توانمندیهای علمی و فناوری خود تکیه کند.
وی اظهار کرد: از آنجایی که استان فارس به عنوان یکی از استانهای پیشرو در زمینههای مختلف علمی و فناوری شناخته میشود، جشنواره جهادگران علم و فناوری فرصتی است تا نخبگان و فناوران استان فارس شایستگیهای خود را در حوزههای مختلف به نمایش بگذارند.
کهوا فناوران را کسانی دانست که به خوبی درک کردهاند که تنها راه مسیر رشد و تعالی از مسیر علم و پژوهش میگذرد و افزود: فناوران، مرزهای دانش را جابهجا کردهاند و در شرایط سخت با مشکلات اقتصادی و اجتماعی مواجه شدند اما با انگیزه و تلاش آنها افق بلندی برای کشور متصور میشود.
وی تصریح کرد: هنوز نیاز است که به تلاشهای بیشتری دستآویزیم و دستیابی به این مهم نه تنها به حمایتهای مالی بلکه به تأمین زیرساختها، تسهیل فرآیندها و ایجاد انگیزه بیشتر برای جوانان و پژوهشگران نیاز دارد، لذا باید زمینههای به ثمر نشستن ایدهها و طرحهای نوین علمی را فراهم آوریم.
سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری فارس ارتباط تنگاتنگ علم فناوری و اقتصاد را مهم برشمرد و گفت: علم، فناوری و اقتصاد نه تنها در ارتقای کیفیت زندگی بشر موثر است بلکه به ایجاد صنایع و اشتغالزایی نیز کمک میکند.
وی تصریح کرد: استان فارس با دارا بودن ظرفیتهای عظیم در حوزههای مختلف علمی و صنعتی یکی از قطبهای اقتصادی کشور است، مشروط به اینکه پژوهشگران و فناوران این استان به درستی مورد حمایت قرار بگیرند زیرا توسعه پایدار تنها از مسیر استفاده بهینه از منابع علمی و فناوری میگذرد.
او ادامه داد: استان فارس با داشتن ظرفیتهای علمی و اقتصادی بینظیر میتواند به عنوان الگویی برای سایر استانها در حوزه علم و فناوری باشد.
گفتنی است که در این مراسم تفاهمنامه سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور با سپاه فجر استان فارس امضا شد و از برترینهای حوزه علم و فناوری تقدیر شد.
در این مراسم از طرحهای علمی زیر رونمایی شد:
رونمایی از نرمافزار هوش مصنوعی دادآفرین
رونمایی از کتاب سرآمدان، زندگینامه ۷۰ شهید شاخص علمی استان فارس
رونمایی از دیتاسنتر تخصصی زیست نوآوری و دانشبنیان در استان فارس
رونمایی از وب اپلیکیشن مئوزیست مرجع اطلاعرسانی زیستبوم فعال شیراز
رونمایی از طرح همایش ملی کاربرد هوش مصنوعی در عمران، معماری و شهرسازی استان فارس
رونمایی از رویداد مخترعین، مبتکرین و فناوران بسیج استان فارس تحت عنوان شتاب
این جشنواره با تقدیر و تجلیل بیش از 70 نفر ازبرترین ها و حامیان علم و فناوری استان فارس در حوزه های پژوهشگر برتر، مخترع برتر، برگزیده مسابقات رباتیک، شهید شاخص علمی، کارآفرین برتر و... به پایان رسید.