به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، حجت الاسلام والمسلمین عبدالعظیم ارودا کارشناس مسائل فرهنگی و دینی در گفتوگو با خبرنگار گزارش خبر گفت: یکی از مهمترین زمان های انتقال ارزش ها در زمان نوجوانی و جوانی است، یکی از ویژگی خاص جوانان، پرسش گری است که سبب می شود با نگاه عقلانی مباحث را در ذهن خود هک کند.
جهاد تبیین به عنوان یک ضرورت اجتماعی:
به نظر شما، جهاد تبیین چه نقشی در فهم و شناخت نسل جوان از دستاوردهای انقلاب اسلامی دارد؟ چگونه میتوان این ارتباط را تقویت کرد؟
مسئول تشکلهای دینی تبلیغات اسلامی شهرستان مهر در این خصوص گفت: انقلاب اسلامی با تاسی از قرآن و اهل البیت با حضور جوانان و نوجوانان حرکت خود را شروع کرد و با ارزش های همچون استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی توانست دلها پاک و ذهن های پرسش گر جوانان با خود همراه کند.
ارودا گفت: در راستای رسالت آزادی فکر و اندیشه امروز باید همان ارزشها به نسل جوان امروز منتقل کرد و یکی از بهترین راههای انتقال ارزشها، انتقال مستقیم توسط موثرینی مثل روحانیون و معلمان و فعال فرهنگی است، در رویاروی مستقیم ارزشها در ذهن و دل نهادیه می گردد.
ایشان ادامه داد: این فعالیتها از مصادیق جهاد تبیین است و اساسا با بیان حقایق هم زندگی دنیوی و اخروی به سمت سعادت خواهد رفت.
دستاوردهای اقتصادی انقلاب:
با توجه به چالشهای اقتصادی ایران در سالهای اخیر، چه دستاوردهای اقتصادی خاصی در پیروزی انقلاب اسلامی به دست آمده است که توانسته است در مقابل این چالشها ایستادگی کند؟
حجت الاسلام عبدالعظیم ارودا در این خصوص بیان داشت: به اذعان مجلات و خبرگزاریها و موسسات بینالمللی پیشرفت ایران بعد از سال ۵۷ با قبل از آن، با هیچ دوره ای قابل مقایسه نیست و حجم انبوه کارخانجات و صنایع و اکتشافات، پالایشگاه ها بیان گر این پیشرفت می باشد.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی شهرستان مهر افزود: رشد بالایی ایران در علوم مهندسی یکی از شاخصهای رشد اقتصادی می باشد و پیشرفت علوم پزشکی که باعث رونق اقتصاد پزشکی شده است از شاخص های ممتاز دیگر می باشد.
ارودا بیان داشت: این واقعیت باید بپذیریم که ما در حوزه اقتصادی آزمون و خطاهای داشتیم و باعث گردید در برخی بره ها متوقف بشویم و راه درمان این مهم اجرایی کردن اقتصاد مقاومتی، ارتباط با کشورهای همسایه و تاکید بر توانایی های ملی است و از طرفی تحریم ها بی تاثیر نبوده در اینکه برهه های ما نتوانیم با سرعت پیشتر به مسیرمان ادامه دهیم و ما باید در جهاد تبیین در بستر پیشرفت اقتصادی با مقایسه وضع نمودار ترقی و ارایه به نسل جوانان منتقل کنیم که کجا بودیم و به کجا رسیدیم و نسل جوان فطرت پاکی دارد و قطعا خود تشخیص می دهد که ما چه مسیری را با موفقیت طی کردهایم.
وی تاکید کرد: این نکته حایز اهمیت است که اگر ما در انتقال این پیشرفتها به تبیین نپردازیم چالش ها با نسل جوان خواهیم داشت.
دستاوردهای فرهنگی:
در خصوص دستاوردهای فرهنگی نظر شما چیست؟
مدیر اداره تبلیغات اسلامی شهرستان مهر گفت: در واقع آرمان انقلاب اسلامی فرهنگی و برای رهایی از طاغوت و رسیدن به توحید بود و به عبارت دیگر همه فرایند انقلاب اسلامی برای تربیت انسان متعالی است.
حجت الاسلام ارودا بیان داشت: در حوزه فرهنگی انقلاب اسلامی حقیقتا دارای پیشرفتهای عالی است، به عنوان نمونه شما به عزاداریها محرم و صفر، اعتکاف، اربعین و انجام مناسک مستحبی نگاه کنید، خیلی از این مناسک در دهه های گذشت عده ای خاصی به جا میآورند و کسی متوجه هم نبود و از طرفی رشد چشمگیر امور آموزش و علمی و آموزش علمی و رشد به نظرم از مهمترین نکات برجسته می باشد.
وی افزود: امروز فیلم سازان و کارگردانان ایرانی و مستند سازان به طور حیرت انگیزی این مهم را به جهانیان معرفی کردند و رشد ادبیات و رمان ما با این که یک کتاب و رمانی وقتی به چند زبان زنده دنیا انتشار پیدا میکنند و گویایی این مهم هست و پیشرفت صدا و سیما با اینکه یک شبکه فقط در اختیار میرم بوده است خود گویایی این مهم هست و این ها هم تغییرات هست و هم تاثیر فرهنگی انقلاب اسلامی.
حجت الاسلام ارودا خاطرنشان کرد: بنظر من تاثیر فرهنگی انقلاب اسلامی یک فرآیند است که متوقف نمی شود و روزی اگر با نوار کاست مفاهیم منتقل می شود امروز با فضای ارتباطات مجازی ما در این مسیر با موفقیت قدم می گذاریم و باز مصداقا نمونه های بارزش اپلیکیشن ها و نرم افزارهای ارتباطات جمعی ایرانی است.
برخورد با چالشهای امروزی:
با توجه به هجمههای رسانهای و فرهنگی علیه انقلاب اسلامی، استراتژی شما برای مقابله با این چالشها و تبیین حقیقت انقلاب چیست؟
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان مهر در این خصوص گفت: دشمن در جنگ ترکیبی که علیه مردم و خصوصا جوانان ما شروع کرده بیشتر تمرکزش فرهنگی است.
ایشان بیان داشت: به نظر می رساند بهترین استراتژی در مقابل دشمن پاسخ فرهنگی است یعنی هر کاری میکنیم باید در قالب فرهنگی باشد گرچه بقیه حوزه ها هم مهم هست در جنگ ترکیبی ولی آن چیزی که خیلی مهم هست امر فرهنگی است.
حجت الاسلام عبدالعظیم ارودا افزود: در این برنامه که مد نظر حقیر هست جهت مقابله با هجمه های فرهنگی باید امور فرهنگی توسط مردم اجرا شود و فرهنگ توسط مردم زنده می ماند. خصوصا انتقال فرهنگ دینی به جوانان توسط خود مردم باید باشد که باعث نهادینه سازی آن می شود، برای این بستر بهترین مسیر مسجد هست به عبارتی همه امور فرهنگی در قالب مسجد به مردم ارایه شود امروز برخی از مساجد تبدیل به نماز خانه شده و مسجد از کارکردهای واقعی فاصله گرفته است، مسجد باید محل رجوع همه مشکلات مردم باشد. امروز مسجد ما باید یک حقوقدان داشته باشند و جهت مشاوره حقوقی، مساجد ما باید بروند به سمت صندوق های خیریه و با این کارکردها مردم جدی تر به پای کار فرهنگ میآیند در دهه ۷۰ مردم منتظر پرچم نبودند در اعیاد بر سر در خانه ها بزنند با و پرچم سه رنگ خود و پرچم درست می کردند و امروز این مدل در امر فرهنگی جواب گوست و نهادهای حاکمیتی در امر فرهنگ باید مشاور باشند و فقط تسهیلگری کنند و وارد حوزه تصدی گری نشوند.
خبرنگار/ عباس ستایشگو