به گزارش گروه صنعت و تجارت پایگاه خبری گفتمان فارس، محورهای این همایش عبارت از شناسایی و معرفی راهکارهای نوین کاهش مصرف انرژی در ساختمانهای صنعتی، شناسایی و معرفی راهکارهای نوین کاهش مصرف انرژی در ساختمانهای اداری و نهادهای دولتی و ارائه راهکارهای کمهزینه و اجرایی برای مدیریت ناترازی انرژی، بهویژه در مصرف گاز بوده است.
کاهش ناترازی انرژی از طریق وسایل نوین و راهکارهای جدید
مدیرکل دفتر برنامهریزی، بودجه و تحول اداری استانداری فارس با اشاره به موضوع ناترازی انرژی که بحث اول تمامی کشورها است، بیان کرد: برای کنترل ناترازی انرژی باید به دنبال راهکارهای جدید باشیم.
هادی بستام امروز، ۱۸ دیماه در سمینار تخصصی راهکارهای نوین کاهش مصرف انرژی که در اداره گاز مرکزی استان فارس در حال برگزاری است، بیان کرد: بخش قابل توجه از مبحث بهرهوری مصرف انرژی در حوزه تکنولوژی صنایع، مدل مصرفی و اصلاح الگوی مصرف است.
وی با اشاره به اینکه امروز موضوع کمبود و ناترازی انرژی دست به گریبان دولتها و کشورهای مختلف است، گفت: ناترازی انرژی و کاهش مصرف را میتوان از طریق وسایل نوین و راهکارهای جدید دنبال کرد. بخشی از کاهش مصرف، بحث فرهنگسازی است، چون مدل استفاده از انرژی در کشور ما فراتر از حد معمول بوده و نیاز به فرهنگسازی وجود دارد. پویش ۲ درجه کمتر، اقدامی در زمینه فرهنگسازی است، اما همچنان باید به دنبال راهکارهای جدید باشیم.
بستام با بیان اینکه روزانه هزاران واحد در حال ساختوساز است اما باید توجه کرد که آیا در این ساخت و سازها مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان رعایت میشود یا خیر، گفت: باید به این نکته توجه کرد که ساختمانها میتوانند از اتلاف انرژی جلوگیری کنند، با ساخت پنجرههای دوجداره و عایقکاری دیوارهای خارجی ساختمان و ... میتوان از هدر رفت انرژی جلوگیری کرد، لذا باید به سمت وسایلی برویم که انرژی و سرمایه کشور اتلاف نشود و نظام مهندسی و حوزه ساختوساز باید به سمت رعایت مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان برود.
مدیرکل دفتر برنامهریزی، بودجه و تحول اداری استانداری فارس در بخش دیگری از سخنان خود به استفاده از انرژی خورشیدی اشاره کرد و گفت: سهم کشور ما برای استفاده از انرژی خورشیدی زیر یک درصد و یک سهم حداقلی است، با توجه به شرایط و ویژگیهای خدادادی کشور و استان فارس از ظرفیت نور خورشید استفاده نمیشود.
بستام با بیان اینکه موضوع ناترازی انرژی مورد توجه مسئولان استانی قرار دارد، اظهار کرد: دستگاههای اجرایی با محوریت استانداری، پیشنهاداتی که از دل کارگاهها و کارگروههای تخصصی در حوزه ناترازیهای انرژی ارائه شود را پیگیری خواهد کرد.
مشکلی در تولید گاز نداریم
مدیرعامل شرکت گاز استان فارس با تأکید بر مصرف بهینه انرژی در کشور بیان کرد: با رعایت پویش ۲ درجه کمتر میتوان بسیاری از صنایع را وارد چرخه کار کرد.
وحید بهفر در سمینار تخصصی راهکارهای نوین کاهش مصرف انرژی که در اداره گاز مرکزی استان فارس برگزار شد، با اشاره به اینکه بهینهسازی انرژی نقل محافل شده و بحث اول کشور است، گفت: در کشور ایران، تولید انرژی متناسب با مصرف نیست.
وی با تأکید بر اینکه روزانه ۸۵۰ میلیون متر مکعب گاز در فارس تولید میشود و با شروع فصل سرما این تقاضا افزایش داشته است، گفت: استفاده از وسایل گازسوز در مصارف خانگی و محل کار به ۶۰۰ تا ۶۵۰ میلیون متر مکعب در روز میرسد که تنها ۲۰۰ میلیون متر مکعب باقی میماند که باید بین صنایع توزیع شود.
بهفر افزود: با پویش ۲ درجه کمتر و مصرف بهینه در مصارف خانگی که شامل بیمارستانها، ادارات، اماکن مذهبی، آموزشی و صنایع کوچک و ... است، میتوان ۱۰۰ میلیون متر مکعب صرفهجویی کرد و با این انرژی تمام صنایع را وارد کار کرد.
وی ادامه داد: در رابطه با تولید گاز مشکلی وجود ندارد و شاید این عدد به اندازه تولید این انرژی در برخی کشورهای اروپایی باشد اما در ایران بیش از این عدد مصرف گاز داریم.
مدیرعامل شرکت گاز استان فارس در ادامه سخنان خود به مشکلات موجود در ساختمانسازی اشاره کرد و گفت: وجود موتور خانه در آپارتمانها مصرف انرژی را بالا میبرد و چون کنترلی به روی مصرف برق وجود ندارد، هزینهها را بالا میبرد.
وی افزود: نظام مهندسی و نهضت ملی مسکن با عایقکاری دیوارهای خارجی ساختمان، دوجداره کردن پنجرهها و ... میتوانند از هدر رفت انرژی جلوگیری کنند.
بهفر با اشاره به اینکه برا کنترل ناترازی انرژی باید ارگانها و مردم بسیج شوند و پای کار بیایند، گفت: اگر در مصرف انرژی صرفهجویی نشده و فرهنگسازی نشود، حتی اگر تولید گاز به یک میلیون و ۲۰۰ متر مکعب در روز برسد، به هیچ جایی نخواهیم رسید و همچنان مشکل ناترازی انرژی، تعطیلی صنایع و تورم ادامه خواهد داشت.
تدوین لایحه برای حمایت از ساختمانهای سبز / 70 درصد مصرف گاز مربوط به مصارف خانگی است
رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر شیراز از تدوین لایحهای برای حمایت از ساختمانهای سبز خبر داد و بر ضرورت حمایت از این لایحه تأکید کرد.
امیر سجاد عابدی نیز در سمینار تخصصی راهکارهای نوین کاهش مصرف انرژی که در اداره گاز مرکزی استان فارس برگزار شد،گفت: لایحهای برای حمایت از ساختمانهای سبز تصویب شده و نیازمند حمایت از این لایحه هستیم.
وی با بیان اینکه بخش عمده سبز بودن این ساختمانها به حوزه مصرف بهینه انرژی برمیگردد و شهرداری مشوقهایی برای این ساختمانها درنظر گرفته است، تصریح کرد: عمده تلاشها علاوه بر فرهنگسازی مصرف انرژی، باید افزایش تولید و توزیع انرژی باشد.
رئیس مرکز پژوهش شورای اسلامی شهر شیراز با تصریح اینکه برای کنترل ناترازی انرژی باید در ۳ حوزه تولید، توزیع و مصرف انرژی برنامهریزی داشته باشیم، گفت: سادهترین راه کاهش مصرف مردم مصرف بهینه و صرفهجویی است.
وی بهترین راه برای کنترل مصرف انرژی، پیشبینی برای میزان تولید متناسب دانست و افزود: اگر میخواهیم کاهش مصرف انرژی داشته باشیم، باید فرهنگسازی کنیم و این موضوع زمانبر است.
عابدی تصریح کرد: ۷۰ درصد مصرف گاز در زمستان مربوط به مصارف خانگی و ۳۰ درصد مربوط به صنعت است و البته در تابستان این موضوع برعکس میشود که نیازمند برنامهریزی دقیق است.
رئیس مرکز پژوهش شورای اسلامی شهر شیراز یکی از راههای بهینهسازی مصرف انرژی را قانون ۱۹ مقررات ملی ساختمان دانست و گفت: عملاً دستورالعملی برای اجرا این قانون وجود ندارد.
صنعتگران و نخبگان حلقههای گمشده توسعه کشور
قائم مقام سازمان علمی پژوهشی سپاه فجر استان فارس نیز در این همایش با اشاره به اینکه امروز با مشکل ناترازی انرژی دست به گریبان هستیم، گفت: شرکتهای دانشبنیان، صنعت و دانشگاه میتوانند با همفکری بسیاری از مشکلات را حل کنند.
روحالله دلاویز با تأکید بر اینکه فارس شرکتهای باظرفیت بالا در دانشبنیان دارد، اظهار کرد: نخبگان میتواند در حل مشکلات کشور، گرهگشا باشند و این جلسات باید دوطرفه و به صورت علمی و تخصصی برگزار شده تا کبودها و خلأها برطرف شود.
وی صنعتگران و نخبگان دانشبنیان را حلقههای گمشدهای خواند که با به هم پیوستن صنعت و دانشگاه مشکلگشا خواهند بود به رشد و توسعه کشور کمک شایانی خواهند کرد.