نخستین رسانه کاربرمحور و سئومحور در ایران

کد مطلب: 452045

جمعه 14 خرداد 1400 20:35

در راستای پوشش تصویری گروه ایران گفتمان از مجامع آنلاین

بررسی تصمیمات و جزئیات مجمع فوق العاده شستا

به گزارش خبر، مجمع عمومی فوق العاده صاحبان سهام شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا)، بیست و ششم اسفندماه 99 با حضور 88 درصد کل اعضای سهامداران، اعضای هیات‌مدیره این شرکت، نماینده سازمان حسابرس مستقل با رعایت پروتکل‌های بهداشتی کرونا، در سالن همایش مجموعه فرهنگی تلاش برگزار شد و صورت‌های مالی سال ۱۳۹۹ این شرکت به تصویب رسید.

مجمع فوق العاده به ریاست اکبر ترکان برگزار شد. در این جلسه محمد رضوانی فر، مدیرعامل شستا گزارش هیئت مدیره شستا را به شرح زیر قرائت نمود:

ترکیب شرکت‌های مدیریتی و غیر مدیریتی:

از ۱۶۶ شرکت مدیریتی ۷۲ شرکت فرعی بورسی و ۹۴ شرکت فرعی غیر بورسی می‌باشد و از مجموع ۸۹ شرکت غیر مدیریتی ۳۲ شرکت وابسته بورسی و ۵۷ شرکت وابسته غیر بورسی می‌باشد. از ترکیب پرتفوی بورسی و غیر بورسی ۹۱ درصد پرتفوی بورسی و ۹ درصد پرتفوی غیر بورسی می‌باشد.

روند سودآوری و تقسیم سود:

روند سود خالص شرکت اصلی نسبت به سال مالی گذشته ۳۲۷ درصد افزایش داشته و از ۴.۵۱۹ میلیارد تومان به ۱۹.۲۸۳ میلیارد تومان رسیده است. طبق پیش بینی شرکت رشد سود خالص در ۳۱/۰۳/۱۴۰۰ با رشد ۶۷ درصدی به ۳۲.۰۹۶ میلیارد تومان خواهد رسید.
تعداد شرکت‌های زیان ده در سال ۱۳۹۷ تعداد ۲۸ شرکت، در سال ۱۳۹۸ تعداد ۱۴ و در سال ۱۳۹۹ به ۸ شرکت رسیده است. طبق پیش بینی انجام شده تعداد شرکت‌های زیان ده در سال ۱۴۰۰ به صفر خواهد رسید.

فروش تجمیعی شرکت‌های مدیریتی تابعه شستا:

فروش تجمیعی شرکت‌های مدیریتی تابعه شستا از ۷۰.۱۷۷ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۸ به ۱۱۰.۱۷۹ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۹ رسیده است و سود خالص تجمیعی شرکت‌های مدیریتی تابعه از ۲۱.۵۳۹ میلیارد تومان با رشد ۱۱۶ درصدی به ۴۶.۵۸۷ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۹ افزایش داشته است.

هدف از انجام افزایش سرمایه:

جبران مخارج انجام شده بابت مشارکت در افزایش سرمایه هلدینگ‌های صبا تامین و صدر تامین و سرمایه گذاری از طریق خرید سهام می‌باشد.

جمع ارزش پروژه‌های ریالی شستا:

پروژه‌های خاتمه یافته در سال ۱۳۹۸ مبلغ ۲۴۳ میلیارد تومان و در سال ۱۳۹۹، ۲.۷۱۵ میلیارد تومان بوده است. ارزش ریالی پروژه‌های در حال انجام در ۳ ماهه آتی ۳.۰۰۰ میلیارد تومان و پروژه‌های قابل بهره برداری در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ مبلغ ۳۷.۰۴۹ میلیارد تومان می‌باشد.
منابع حاصل از فروش سرمایه گذاری‌ها در سال مالی منتهی به ۳۱/۰۳/۱۳۹۹ مبلغ ۷۷.۶۰۰ میلیارد ریال بوده که از این مبلغ ۶۲.۰۰۰ میلیارد ریال به حساب اندوخته سرمایه گذاری انتقال یافته و ۱۵.۶۰۰ میلیارد ریال نیز قابل تقسیم بوده است.

سوالات مطرح شده در مجمع:

در خصوص طرح پترو الفین فن آواران توضیح داده شود: پترو الفین فن آوران پروژه زیر دستی پترو شیمی فن آوران بوده که طرح متانول به الفین می‌باشد. این پروژه در حال اجرا می‌باشد. در حال حاضر قرارداد‌های اولیه با لایسنسور‌ها نهایی شده و شرکت در حال مذاکره تأمین مالی پروژه می‌باشد. این پروژه ۱.۲ میلیارد یورو نیاز به سرمایه گذاری دارد.
در خصوص شرکت بارز، این شرکت ۵ طرح توسعه دارد از جمله پروژه ۱۰ هزار تنی سیرجان و پروژه ۴۴ هزار تنی در شرکت بارز کرمان.
علت تأخیر عرضه نفت خلیج فارس به بورس چیست؟ با توجه به تبدیل بدهی ارزی این شرکت به ریالی فرآیند عرضه زمان بر شده است و شرکت در تلاش است به این فرآیند سرعت بخشیده و عرضه در بورس انجام شود. در خال خاضر کارثبت شرکت‌های لطیف، آنتی بیوتیک سازی، رایتل، سیمان آبیک و سرمایه گذاری هامون انجام شده و در فرصت مناسب به بورس عرضه خواهند شد.
در خصوص دریافت بدهی دولت چه اقداماتی صورت گرفته است؟ در بودجه سال ۱۴۰۰ پرداخت مبلغ ۸۹.۰۰۰ میلیارد تومان از بدهی‌های دولت به شستا در نظر گرفته شده است.

در انتها افزایش سرمایه شرکت از مبلغ ۸۰.۰۰۰ میلیارد ریال به مبلغ ۱۴۲.۰۰۰ میلیارد ریال (معادل ۷۷.۵ درصد) از محل سایر اندوخته‌ها مورد تصویب سهامداران قرار گرفت.