نامه اعتراضی پتروشیمی ها روی میز رئیس جمهور

18 پتروشیمی به همراه انجمن صنعت، خواستار توقف اقدامات سازمان مالیاتی در بستن حساب‌ها و اختلال در فعالیت ها از رئیس جمهور شدند.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر نامه اعتراضی پتروشیمی ها روی میز رئیس جمهور

به گزارش خبرنگاران گروه صنعت و تجارت خبرگزاری گزارش خبر، 18 شرکت و هلدینگ پتروشیمی به همراه انجمن این صنعت با ارسال نامه ای به رییس جمهور با موضوع درخواست جلوگیری از اقدامات قهری اداره کل وصول و اجرای سازمان امور مالیاتی در بستن حساب‌های بانکی و ایجاد اختلال جدی در فعالیت ها، اعلام کردند: یکی از مهمترین مشکلات شرکت‌های پتروشیمی مستقر در مناطق ویژه اقتصادی در دو سال اخیر و بویژه سال ۱۴۰۳، نحوه مطالبه گاز بها، عوارض و مالیات از شرکت‌های پتروشیمی و اقدامات قهری اداره کل وصول و اجرای سازمان امور مالیاتی در توقیف و بازداشت حساب‌های بانکی این شرکت‌ها است که منجر به اختلال جدی در روند فعالیت آنها شده و متاسفانه این اقدامات اولین ماه سال جاری نیز تداوم داشت.

سالی که از سوی رهبری به عنوان سرمایه‌گذاری برای تولید نامگذاری شده و همه دستگاه‌های حاکمیتی موظفند در جهت بهبود فضای کسب و کار و ایجاد امنیت و جذب سرمایه‌گذاری اقدام کنند.

این اقدامات قهری و ضد تولیدی اداره وصول سازمان امور مالیاتی در شرایطی است که شرکت‌های پتروشیمی مبالغ متنابهی در قالب استرداد مالیات ارزش افزوده و همچنین اوره تحویلی به وزارت جهاد کشاورزی از سازمان امور مالیاتی و مجموعه دولت طلبکار هستند.

بخش دیگری از اقدامات اداره وصول سازمان امور مالیاتی ناشی از عدم پرداخت مطالبات این سازمان از سوی شرکت ملی گاز است که اداره فوق برای وصول این مبالغ اقدام به توقیف حساب‌های شرکت‌های پتروشیمی در خصوص گاز بها و حتی مبالغ ناشی از فروش ارز در مرکز مبادله ارز و طلا کرده است.

در شرایطی که شرکت‌های پتروشیمی با انواع محدودیت‌ها و تحریم‌های بین‌المللی در صادرات و تامین تجهیزات و قطعات و نقل و انتقالات ارزی مواجهند متاسفانه در داخل نیز با محدودیت‌ها و تحریم‌های متنوعی روبرو هستند که چنانچه به سرعت از سوی دولت برای رفع آنها چاره اندیشی نشود صنعت پتروشیمی به عنوان موتور محرکه اقتصاد ایران را با مخاطرات غیر قابل جبرانی مواجه خواهد کرد.

قطعی طولانی مدت گاز خوراک، اعلام قیمت‌های نجومی قیمت گاز خوراک از سوی وزارت نفت، اخذ عوارض ۱۰ درصدی پرچم در شرایطی که ناوگان داخلی ظرفیت کافی برای حمل محصولات مایع پتروشیمی را در اختیار ندارد، اخذ عوارض صادراتی به واسطه خام و نیمه خام تلقی کردن محصولات پتروشیمی، لغو معافیت‌های مالیاتی صادراتی به رغم قوانین بالادستی، عدم استرداد به موقع مالیات به ارزش افزوده از سوی سازمان امور مالیاتی و به رغم ماده ۳۴ قانون رفع موانع تولید، عدم تسویه مطالبات شرکت‌های اوره ساز، تنها بخشی از مصادیق تحریم‌های داخلی است که فضای کسب و کار این صنعت پر ظرفیت و ارزش آفرین را با چالش‌های جدی مواجه کرده است.

بدون شک در چنین شرایط سختی که برای شرکت‌های پتروشیمی رقم خورده، اقدامات قهری و چکشی اداره وصول و اجرای سازمان امور مالیاتی در توقیف حساب‌های بانکی شرکت‌های پتروشیمی نه تنها گرهی از مشکلات اقتصادی نخواهد گشود بلکه بر مشکلات آن نیز خواهد افزود.

این اقدام سازمان امور مالیاتی و تشدید آن در ماه‌های اخیر شرکت‌ها را با مشکلات عدیده‌ای در تامین نقدینگی مورد نیاز فعالیت‌های روزمره مواجه کرده است. اطمینان داده می‌شود شرکت‌های پتروشیمی همانند گذشته موظف به رعایت قوانین و صیانت از حقوق دولت بوده و خود را متعهد به پرداخت همه مطالبات دولت در چارچوب قوانین و مقررات می‌دانند اما انتظار می‌رود دولت نیز در خصوص ایفای تعهدات نسبت به شرکت‌های پتروشیمی به اندازه وصول مطالبات خود حساسیت داشته باشد.

از جنابعالی درخواست می‌شود با توجه به مشکلات و مسائل پیچیده و چند وجهی صنعت پتروشیمی دستور دهید در خصوص تعدیل اقدامات ضد تولیدی و قهری اداره کل وصول و اجرای سازمان امور مالیاتی مساعدت‌های لازم صورت پذیرد.

فهرست شرکت های امضاکننده نامه به رئیس جمهور

گروه گسترش نفت و گاز پارسیان، هلدینگ پترو فرهنگ، پتروشیمی‌های جم، زاگرس، امیرکبیر،مارون، پلیمر آریا ساسول، پردیس، کیمیای پارس خاورمیانه، سبلان، مروارید، کاوه، مرجان، کرمانشاه، جم پیلن، مبین انرژی خلیج فارس، فرسا شیمی و نوید زرشیمی امضا کنندگان این نامه هستند.

منبع:بورس پرس